Project Description

Voliéry pre papagáje

Papagáje sú mimoriadne inteligentné domáce zvieratká, ktoré milujú ľudskú pozornosť, kontakt s okolím a dostatok podnetov. Preto ak sa im nemôžete venovať pravidelne, je lepšie ak si zaobstaráte viac papagájov, ktoré si navzájom poskytnú spoločnosť. Hoci sú klietky vhodnou alternatívou pre chov v bytoch, ak plánujete chovať viac papagájov, prípadne ak sú väčších rozmerov, klietka vám nebude stačiť.  V takomto prípade sú ideálnym riešením voliéry. Tie poskytnú aj viacerým vtákom dostatočnú možnosť pohybu, ktorý má významný vplyv na ich celkové zdravie a spokojnosť. Voliéry im tiež umožňujú pobyt na čerstvom vzduchu a bezpečný kontakt s okolím.

Čo by mali spĺňať voliéry pre papagájov

Voliéry pre papagáje by mali mať dostatočné rozmery vzhľadom na počet a veľkosť chovaných vtákov. Vonkajšie voliéry sú vystavené vplyvu počasia, preto by mali byť z kvalitných a odolných materiálov. Musia byť vypracované tak, aby boli vtáky v bezpečí a nehrozilo im vniknutie škodcov, poranenie,  či otvorenie dvierok. Ich tvar a vypracovanie by samozrejme malo byť praktické a zohľadňovať požiadavky majiteľa. Na trhu sa dajú kúpiť hotové voliéry, no tie v sebe len málokedy zohľadňujú požiadavky na rozmery aj kvalitu. S voliérami na mieru však nemusíte robiť kompromisy – tie od nás budú v špičkovej kvalite a presne takých rozmerov, aké potrebujete.

Výhody voliér na mieru

Voliéry na mieru sú skutočne efektívnym a praktickým riešením. Pei ich výrobe berieme do úvahy nie len zvyky a rozmery konkrétneho druhu papagájov, ale aj požiadavky majiteľa. Vďaka voliéram na mieru sa dá  z priestorových možností balkónu, či záhrady vyťažiť čo najviac. V našej firme vyrábame voliéry menších aj väčších rozmerov, pričom dbáme na to, aby bola pre budúceho obyvateľa klietky zaistená bezpečnosť aj dostatočná voľnosť pohybu. Pri výrobe používame iba kvalitné materiály, ktoré zaručujú bezpečnosť a dlhú životnosť klietky.

Praktické doplnky

Pretože papagáje budú vo voliére tráviť väčšinu svojho života, je dôležité, aby v nej bol dostatok priestoru a aby papagájom poskytovala pocit bezpečia. Pri návrhu voliéry nezabudnite venovať pozornosť praktickým detailom ako sú drevené búdky (v ktorých sa môžu vtáky skryť, či vychovať potomstvo), konáre, hojdačky, vaničky na kúpanie a podobne. Dôležitou súčasťou starostlivosti o papagáje je čistenie klietok. Malo by prebiehať tak, aby papagáje zbytočne nestresovalo. Samozrejmosťou našich voliér sú preto výsuvné zásuvky na trus, ktoré udržiavanie čistoty výrazne zjednodušujú. K ďalším praktickým pomôckam patria otočné kŕmne pulty, vďaka ktorým môžete dať papagájom stravu bez toho, aby ste museli vojsť do voliéry. V prípade požiadavky vieme vyrobiť kombinované voliéry s pletivovými aj plnými stenami, ktoré papagájom poskytnú závetrie. Voliéry môžu byť tiež zastrešené a chrániť tak pred nepriaznivým počasím.

Prečo si vybrať klietku od nás?

Výroba klietok pre nás nie je len zamestnaním. Je to koníček, ktorý milujeme a robíme ho s nadšením.  Záleží nám na tom, aby malo každé zvieratko šancu prežiť zdravý a šťastný život a aby sa každý majiteľ mohol zo svojej starostlivosti tešiť. Preto svoju prácu nevnímame ako výrobu klietok –  vnímame ju ako tvorbu zvieracích domovov. Sme hrdí na precíznu ručnú výrobu a ručíme za to, že materiály použité pri výrobe každej jednej klietky sú kvalitné a bezpečné.

Či už máte presnú predstavu, alebo sa chcete iba poradiť, sme tu pre vás. Ozvite sa nám a my vytvoríme pre vášho domáceho maznáčika ten najlepší domov.  Vypýtajte si nezáväznú cenovú ponuku ešte dnes,  veľmi radi ju pre vás pripravíme.